ELVIISE

Elviise är inte född i någon musikerfamilj. Hon började heller inte spela något instrument redan som tonåring. Vad hon däremot hade var en hel del dikter och stora drömmar, men det skulle ta 27 år innan hon vågade sluta drömma och istället börja jobba mot att de skulle bli verklighet. 

Musiken har alltid varit en viktig del i Elviise's liv och under uppväxten var det en bästa vän att skratta och gråta med. Genom hennes musik vill Elviise sprida kärlek och mod för en mer öppen och snällare värld.


Musiken släpps under eget skivbolag, Hearts In Horizon, som hon driver tillsammans med sin sambo Robin Nordström. Elviise är född i Västerås, uppvuxen i Hallstahammar strax utanför Västerås men numera bosatt i Stockholm. Elviise skriver ärligt och detaljerat utifrån egna upplevelser och känslor som livet för med sig och ifrågasätter vår värld som vi tror vi känner den. Musiken är inte bunden till någon genre då det är känslan i låten som styr hur den blir så låtarna hamnar allt ifrån poprock, indie rock till 80 -och 90-tals rock. Rockinfluenserna är den röda tråden vilket inte är så konstigt med tanke på Elviise idoler som bland andra är Metallica, Queen och Against The Current.


Elviise startade sin musikaliska bana först vid 27 års ålder och köpte då sitt egna piano och började göra om sina dikter till låtar. Efter ett första artistprojekt som lades ned, kom några år senare debutsingeln under det nya projektet Elviise. ’Smile’ släpptes 14:e Augusti 2020 och är en låt som handlar om att påminna sig själv om de i sin närhet som får en att le i tuffa perioder. Därefter startades det egna skivbolaget och låtar och musikvideos har avlöst varandra. Efter fyra singlar och intervjuer i både musikbloggar som i P4 Västmanland kom debutalbumet 'Fairy tales' den 20:e November 2021. 'Fairy tales' är en bearbetning från ett personligt trauma som fick Elviise att verkligen fundera på världen vi lever i och hur vi behandlar varandra. Låtarna hanterar olika stadier i traumat. 


I Januari 2022 släpptes en ny singel, den sista länken från debutalbumet, 'We can do better'. En låt om hur våra känslor gör oss blinda för orättvisor med hopp om att vi kan bättre. 


Elviise gick in i ett nytt kapitel med singeln 'therapy' som släpptes 13:e maj 2022. En låt om hjärtesorg och att leva i förnekelse med inspiration från historien i Olivia Rodrigo's låt 'drivers license'.


Elviise var en av Stockholms finalisterna i Emergenza Festival 2022 där publiken röstar vidare banden från deltävlingarna. Finalen hölls på Fryshuset, Klubben 5/6. Nu jobbar Elviise på sitt andra album och mer musik väntas därmed under året.