ELVIISE

Elviise är inte född i någon musikerfamilj. Hon började heller inte spela något instrument redan som tonåring. Vad hon däremot hade var en hel del dikter och stora drömmar, men det skulle ta 27 år innan hon vågade sluta drömma och istället börja jobba mot att de skulle bli verklighet. 

Musiken har alltid varit en viktig del i Elviise's liv och under uppväxten var det en bästa vän att skratta och gråta med. Musik berör varje cell i hennes kropp och det är något hon idag vill ge till andra.


Elviise är låtskrivare och artist inom pop rock, indie rock. Musiken släpps under eget skivbolag, Hearts In Horizon, som hon driver tillsammans med sin sambo Robin Nordström. Hon är född i Västerås, uppvuxen i Hallstahammar strax utanför Västerås men numera bosatt i Stockholm. Elviise skriver ärligt och detaljerat utifrån egna upplevelser och känslor som livet för med sig och ifrågasätter vår värld som vi tror vi känner den.


Under tonåren kämpade Elviise med dålig självkänsla och självskadebeteende men vid 27 års ålder vågade sig tillslut drömmen fram om att framföra sina egna låtar. Där, vid 27 års ålder köpte hon sig ett eget piano och började från noll.  

Efter ett misslyckat artistprojekt som lades ned, kom några år senare debutsingeln under det nya projektet Elviise. ’Smile’ släpptes 14:e Augusti 2020 och är en låt som handlar om att påminna sig själv om de i sin närhet som får en att le i tuffa perioder. Därefter startades det egna skivbolaget och låtar och musikvideos har avlöst varandra; den 20:e november 2020 släppte Elviise andra singeln ’Edge of Life’, den första från debutalbumet och den första som släpptes under det egna skivbolaget. Låten spelades i P4 Västmanland under releasedagen i samband med en intervju med Elviise i direktsändning. 


'Edge of Life' följdes upp med 'Whispers In The Night' (8/4 2021) och 'Lucid Dream' (6/8 2021) som tydliggör temat för debutalbumet; en bearbetning från ett trauma där låtarna hanterar olika stadier i det. Sista singeln från albumet 'Never Yours' släpptes 8/10 2021 och debutalbumet 'Fairy tales' släpptes 20:e November 2021. 


'Fairy tales' lyfter med sin handling tuffa frågor om världen vi lever i; vilka kan vi egentligen lita på, hur behandlar vi varandra och vem är vi själva, innerst inne? I Januari släpptes en ny singel, den sista länken från debutalbumet, 'We can do better'. En låt om hur våra känslor gör oss blinda för orättvisor med ett hopp om att vi kan bättre.


Just nu jobbar Elviise på sitt andra album och mer musik väntas därmed under 2022.