ELVIISE

Elviise är inte född i någon musikerfamilj. Hon började heller inte spela något instrument redan som tonåring. Vad hon däremot hade var en hel del dikter och stora drömmar, men det skulle ta 27 år innan hon vågade sluta drömma och istället börja jobba mot att de skulle bli verklighet. 

Musiken har alltid varit en viktig del i Elviise's liv och under uppväxten var det en bästa vän att skratta och gråta med. Musik berör varje cell i hennes kropp och det är något hon idag vill ge till andra.


Elviise är låtskrivare och artist inom indie rock, pop rock. Musiken släpps under eget skivbolag, Hearts In Horizon, som hon driver tillsammans med sin sambo Robin Nordström. Hon är född i Västerås, uppvuxen i Hallstahammar strax utanför Västerås men numera bosatt i Stockholm. Elviise skriver ärligt och detaljerat utifrån egna upplevelser och känslor som livet för med sig och ifrågasätter vår värld som vi tror vi känner den.


Under tonåren kämpade Elviise med dålig självkänsla och självskadebeteende men vid 27 års ålder vågade sig tillslut drömmen fram om att framföra sina egna låtar. Där, vid 27 års ålder köpte hon sig ett eget piano och började från noll.  

Några år senare, 14:e Augusti 2020, släpptes debutsingeln ’Smile’, en låt om att påminna sig om de i sin närhet som får en att le i tuffa perioder. Därefter startades det egna skivbolaget och låtar och musikvideos har avlöst varandra; den 20:e november 2020 släppte Elviise andra singeln ’Edge of Life’, den första från debutalbumet och den första som släpptes under det egna skivbolaget. Låten spelades i P4 Västmanland under releasedagen i samband med en intervju med Elviise i direktsändning. 


'Edge of Life' följdes upp med 'Whispers In The Night' (8/4 2021) och 'Lucid Dream' (6/8 2021) som tydliggör temat för debutalbumet; en bearbetning från ett trauma där låtarna hanterar olika stadier i det. Sista singeln från albumet 'Never Yours' släpptes 8/10 2021 och debutalbumet 'Fairy tales' släpptes 20:e November 2021. 


'Fairy tales' lyfter svåra frågor om världen vi lever i; vilka kan vi egentligen lita på? Vem är vi själva innerst inne? Elviise andra album kommer ha sanningen i fokus, där alla kort ska läggas upp på bordet.